12. dec. 2022

Vind bogen: Kirkens rum – kunsten, arkitekturen og den visuelle liturgi

I bogen kan du læse om 23 interessante kirkerum, som er udvalgt og beskrevet af Akademiraadets Udvalg for Kirkekunst.

Billede til nyheden Vind bogen: Kirkens rum – kunsten, arkitekturen og den visuelle liturgi
Boget er rigt illustreret med smukke billeder.

I bogen præsenteres smukke kirkerum i 23 danske kirker. Kirkerummene og kirkerne er helt forskellige lige fra middelalderkirker til nyere kirker.

En af kirkerne er Hover Kirke ved Vejle, som blander nyt og gammelt. Kirken er en af Danmarks ældste kirker, og den har et abstrakt loftsmaleri fra 1955 af Mogens Jørgensen. 

I den nyere ende er Bagsværd Kirke fra 1976. Den er tegnet af Jørn Utzon. Mange mener, at Utzons enkle design er en banebrydende nyfortolkning af kirkerummet.

Du kan læse om disse kirker i bogen:
Sankt Knuds Kirke, Sct. Mariæ Kirke, Horne Kirke, Salshuset i Christiansfeld, Bagsværd Kirke, Harboøre Kirke, Skjoldborg Kirke, Skovlunde Kirke, Hvornum Kirke, Østerhåb Kirke, Lyngby Kirke, Emmauskirken, Lillebrænde Kirke, Enghave Kirke, Hover Kirke, Videbæk Kirke, Grøndalskirken, Balle Valgmenighedskirke, Bistrup Kirke, Snostrup Kirke, Langenæs Kirke, Gludsted Kirke og Munkebjerg Kirke. 

Sådan deltager du i konkurrencen om at vinde bogen
Send en mail til pernille@kirketjener.dk, hvor du skriver Konkurrence i emnefeltet. I mailen svarer du på spørgsmålet: Hvor mange kirker er beskrevet i bogen? Og så skriver du dit navn, telefonnummer, arbejdsplads og privatadresse. Husk, at du skal være medlem af Danmarks Kirketjenerforening for at deltage.

Du sender din mail til Pernille Nordahn Sonne senest 5. januar 2023. Vinderen får direkte besked.  

Kirkens rum – kunsten, arkitekturen og den visuelle liturgi

Bogen er udkommet på Lindhardt og Ringhof og er på 216 sider. Den er smukt illustreret af arkitekturfotografen Jens Lindhe.

Se mere

Relaterede nyheder