Ved at benytte denne hjemmeside www.kirketjener.dk accepterer du, at Danmarks Kirketjenerforening behandler dine personoplysninger i henhold til denne datapolitik.

Nyheder

Kirketjenerne 03 Min vej til faget

Tina Munch Lund føler, at hun er kommet på den helt rette hylde. Privatfoto


Min vej til faget: Fra souschef i Rema 1000 til kirketjener

Vi starter en ny serie: Min vej til faget. Rigtig mange kirketjenere har haft en anden uddannelse og et andet job, før de blev kirketjener. Vi har talt med Tina Munch Lund, som var souschef i Rema 1000.

Læs, hvorfor Tina skiftede job

Af: Karin Skolnik

48-årige Tina Munch Lund er egentlig uddannet isenkræmmer. Og den uddannelse kunne hun bruge i Rema 1000, hvor hun var i 17 år. De fleste år som souschef.

- Jeg havde længe ønsket at skifte branche og havde lyst til at blive ansat i Folkekirken. Der var mange tunge løft og meget personaleansvar som leder i Rema 1000. Man havde sin telefon på sig 24-7, og jeg følte, at jeg aldrig rigtig havde fri, fortæller Tina Munch Lund.

Det blev ikke rigtig til noget med at skifte job, men så fyrede Rema 1000 i 2017 de ældre medarbejdere, og dermed blev Tina Munch Lund tvunget til at tænke over sin arbejdsmæssige fremtid.

- Jeg fik arbejde i en børnehave, for jeg havde også tidligere været pædagogmedhjælper. Men jeg ville gerne forfølge min drøm om at arbejde i Folkekirken, så jeg fik en lang og god snak med den daværende leder i Struer Kirke. De havde dog ikke brug for nogen ny kirketjener lige på det tidspunkt. Men det havde de 2 måneder senere, og så blev jeg ansat som kirketjener i Struer Kirke 1. januar 2018.

Kunne bruge meget fra tidligere job

Tina Munch Lund føler, at hun er kommet på den helt rette hylde nu. Og hun kan bruge en masse erfaring fra tidligere.

- Begge steder er det vigtigt at yde god service. I Rema 1000 kommer man ud fra mange forskellige kunder, og det gælder om at møde folk på en ordentlig måde. Som kirketjener handler det også meget om service. Her er det ikke kunder, men mennesker i mange forskellige livssituationer.

- Jeg kan godt lide at tale med folk, og det er jo også en del af jobbet som kirketjener, siger Tina Munch Lund.

Det bedste ved jobbet

For Tina Munch Lund har det været godt at komme til en helt anden verden i jobbet som kirketjener. Hun er glad for, at Folkekirken er rummelig med plads til forskelligheder, både i forhold til menigheden og i forhold til kollegerne. Dørtrinet til Folkekirken skal ikke være for højt, som hun siger.

- Jeg har en helt anden frihed i dette job. Jeg kan i høj grad selv tilrettelægge arbejdsdagen og min tid. Det er meget et meget alsidigt job. Jeg er jo servicemedarbejder, pedel, elektriker og alt derimellem. Det er skønt at tage imod mennesker på et tidspunkt og vaske gulv på et andet tidspunkt.

- I det meste af mit arbejdsliv har jeg været vant til at arbejde i weekenderne, så det generer mig slet ikke. Min mand er lokomotivfører, og vi er ofte på job i weekenden og har fri på hverdage. Vores yngste barn er 18 år og de 2 øvrige er voksne, så børnene klarer sig selv.

- Kirken er en arbejdsplads med forskellige typer af ansatte, og det er rigtig dejligt. Hos os er der 3 præster, 2 fuldtidsansatte kirketjenere, 2 kordegne, en organist og en børne- og ungdomsarbejder, forklarer Tina Munch Lund.

 

 

 

Facebook