Ved at benytte denne hjemmeside www.kirketjener.dk accepterer du, at Danmarks Kirketjenerforening behandler dine personoplysninger i henhold til denne datapolitik.

Nyheder

Kirketjenerne 05 pensionerede tjenestemaendNu er pensionerede tjenestemænd ikke stillet ringere. Foto: Shutterstock


Pensionerede tjenestemænd med tjenestemandspension bliver omfattet af overenskomsten

 Af:karin Skolnik

Ny aftale betyder, at overenskomsten automatisk kommer til at gælde, hvis en pensioneret tjenestemand får job i Folkekirken.

Hidtil har man ikke været omfattet af overenskomsten, hvis man var pensioneret tjenestemand. Man har i stedet været ansat på en individuel kontrakt, som betød, at man godt nok fik den samme løn, men ikke samme goder, for eksempel arbejdsmarkedspension.

- Det er godt, at der nu er kommet ordnede forhold på dette område. Selvom det måske ikke omfatter så mange, så ser jeg med tilfredshed, at overenskomsten også gælder for denne gruppe medarbejdere. Det er en ordning, vi har ventet på, for det virker uheldigt, at gode pensionerede tjenestemænd skal have ringere vilkår end andre på samme arbejdsplads, når de stadig gerne vil udføre et stykke arbejde, siger Gert Rhinstrøm Schmidt, formand for Danmarks Kirketjenerforening.

Se aftalen her:

https://www.medst.dk/nyheder/cirkulaere-om-aftale-om-overenskomstdaekning-af-pensionerede/

 

 

 

 

 

Facebook