Ved at benytte denne hjemmeside www.kirketjener.dk accepterer du, at Danmarks Kirketjenerforening behandler dine personoplysninger i henhold til denne datapolitik.

Nyheder

Kirketjenerne 02 samtaleguideSamtaleguiden handler netop om dialog. Foto: Shutterstuck

 

Det lokale arbejdsmiljø skal styrkes gennem en ny samtaleguide

Af:Karin Skolnik

- Jeg håber, at guiden kan fremme dialogen lokalt og være med til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, siger formand for Danmarks Kirketjenerforening, Gert Rhinstrøm Schmidt.

Guiden indeholder konkrete værktøjer til dialog, og den kan bruges på medarbejdermødet.

 - Menighedsrådet, præsterne og medarbejderne skal være med til at styrke dialogen om arbejdsmiljøet ude på de enkelte arbejdspladser. Jeg håber, at guiden vil blive brugt lokalt, siger Gert Rhinstrøm Schmidt.

 - Vi oplever desværre eksempler på, at dialog, forståelse og respekt er fraværende på nogle arbejdspladser. Samtaleguiden kan bestemt ikke løse alle problemer, men den kan måske nogle steder bidrage til en mere positiv dialog, siger formanden og understreger endnu engang:

 - Med fare for at gentage mig selv, så skal ingen finde sig i at blive nedgjort med råb eller fej tale i andres påhør eller i enerum. Ej heller at blive behandlet på en nedværdigende måde. Vi må forlange at blive talt til ordentligt og respektfuldt, vi skal have relevante informationer, og vores kompetencer og faglighed skal anerkendes.

 - I de tilfælde, hvor dette ikke sker, skal medlemmet ikke vente på et dialogmøde, men få gjort noget ved problemerne her og nu ved at bruge tillidsrepræsentanten, arbejdsmiljørepræsentanten eller fagforeningen.

Guiden indeholder 3 temaer

Den nye samtaleguide er blevet til i et samarbejde mellem parterne i arbejdsmiljørådet og FSU (Folkekirkens Samarbejdsudvalg).

Samtaleguiden er udformet som et værktøj med 3 temaer. Anbefalingen er, at samtalerne både foregår i en større gruppe og 2 og 2.

Temaerne er:

  • Sammen om arbejdet
  • Kommunikation og information
  • Trivsel og arbejdsglæde


Sammen om arbejdet

Teamet handler om at bidrage til at løse den fælles opgave. Hvordan foregår samarbejdet på arbejdspladsen, og hvilke faldgruber er der, som kan gøre samarbejdet svært?

Kommunikation og information

Temaet handler om de forskellige kommunikationsformer, hvordan de bliver brugt, hvad fungerer godt, og hvor der går galt.

Trivsel og arbejdsglæde

Temaet tager udgangspunkt i, at opgaverne skal give mening for en selv og for fællesskabet for at skabe arbejdsglæde. Hvordan og med hvem løses opgaverne, og hvad giver energi for den enkelte?

Aktivitetskalender (næste 6)

Her kan du læse mere om hvad Danmarks Kirketjenerforening kan tilbyde dig..

Forside

 

På Min side kan du ændre e-mail, mobil og meget mere...

serviceforbundet

inspiration til at komme med på den grønne bølge i Folkekirken..

download 9

Her kan du læse om bæredygtige kurser hos AMU-Fyn

Bæredygtige kurser forside

Besøg TJM Forsikring..

download 4

Besøg a-kassen ...

min-a-kasse

Facebook