Ved at benytte denne hjemmeside www.kirketjener.dk accepterer du, at Danmarks Kirketjenerforening behandler dine personoplysninger i henhold til denne datapolitik.

Nyhedsbrev

Kirketjenerne 01 efteruddannelse

Du kan komme på efteruddannelse i mødet med kirkens brugere, pasning af kirkens udendørs arealer og meget andet.

 

Er du dygtig nok, eller kan du lære mere?

Af Karin Skolnik

Nogle kirketjenere tager på efteruddannelse, men der er plads til mange flere kursister. Og igennem kompetencefonden er det gratis for dig som kirketjener at få fyldt ny viden og nye kompetencer i rygsækken.

- Efteruddannelse er en rigtig god mulighed for at få fyldt kompetencer oven på det, man går og arbejder med til daglig. Måske tænker du, at du er dygtig til dit arbejde, og det er sikkert helt rigtigt, men vi kan alle lære mere og lære nyt. Og over et langt arbejdsliv har vi brug for at udvikle os, så vores arbejde bliver ved med at være spændende og lever op til nye krav, siger Annette Kappelgaard, der er faglærer på AMU-Fyn.

- Jeg og de andre lærere oplever altid glade kursister, når et kursus er slut. Kursisterne kommer hjem med ny viden, ny inspiration og ny energi. Derfor ærgrer det mig, når vi indimellem må aflyse kurser på grund af for få deltagere. Og det selv om vi kan gå helt ned til 5 deltagere, før vi må ty til at aflyse kurset.

Hvorfor – hvorfor ikke efteruddannelse?

Der kan være mange årsager til, at nogle kirketjenere er tilbageholdne med at tage på efteruddannelse.

- Nogle synes måske ikke, de kan afsætte tid til kurserne, fordi de har for travlt i det daglige arbejde. Nogle mener ikke, de har brug for efteruddannelse, eller deres arbejdsgiver vil ikke så gerne give dem fri. Nogle får bare ikke taget sig sammen til det, og andre er måske ikke klar over mulighederne. Uanset årsag er det ærgerligt ikke at komme afsted, for det bliver næsten altid en god og givtig oplevelse, siger Annette Kappelgaard, og anbefaler at se på AMU-FYN’s kursuskatalog. https://www.amu-fyn.dk/hovedgruppe/offentlig/

- Kurserne varer typisk 2-4 dage, og de er sammensat ud fra ønsker og behov til det, der kan give nye kompetencer til arbejdslivet for den enkelte. Fagforeningen er med inde over kursusplanlægningen, så vi hele tiden kan tilbyde relevante kurser.

- Du kan komme på kursus om mødet med mennesker i sorg og mødet med kirkens brugere. Der er også kursus om rundvisning på kirkegården, pasning af kirkens udendørsarealer, bedre anvendelse af kirkens tekniske anlæg samt kirkefunktionærens rolle i byggeprocessen. Og så tilbyder vi kursus i præsentationsprogrammer, mødet med andre begravelsesskikke, ergonomi og samspil med kolleger med særlige behov. Så jeg synes, vi har et bredt udvalg. Og hvis du selv har en idé til et kursus, vil vi gerne høre fra dig, siger Annette Kappelgaard.

Hvad koster det at komme på kursus?

Alle medlemmer i Danmarks Kirketjenerforening kan søge støtte fra Den Statslige Kompetencefond. Altså både overenskomstansatte og tjenestemænd.

Du kan som udgangspunkt søge op til 25.000 kroner pr. kalenderår. De penge kan dække langt de fleste kurser, medmindre du skal tage en længerevarende uddannelse.

Du kan indsende ansøgning om støtte op til 9 måneder, før uddannelsen eller kurset starter, og helt frem til dagen før.

 

MØDEKALENDER (NÆSTE 6)

30 nov 2021
16:00 - 17:30
Udvalgsmøde “Kommunikation” kl 16.00
06 dec 2021
14:00 - 16:30
Afskedsreception Per Buckholt Andreasen kl 14.00
14 dec 2021
14:00 - 17:00
Afskedsreception Dan Richardsen kl 14.00
05 jan 2022
16:00 - 19:00
Udvalgsmøde “Kommunikation” kl 16.00
13 jan 2022
09:30 - 12:30
Formandsmøde kl. 09.30
24 jan 2022
10:00 - 17:00
Bestyrelsesmøde kl. 10.00

Her kan du læse mere om hvad Danmarks Kirketjenerforening kan tilbyde dig..

Forside

 

På Min side kan du ændre e-mail, mobil og meget mere...

serviceforbundet

Besøg a-kassen ...

min-a-kasse

Facebook