Ved at benytte denne hjemmeside www.kirketjener.dk accepterer du, at Danmarks Kirketjenerforening behandler dine personoplysninger i henhold til denne datapolitik.

Uddannelse

Læs om Folkekirkens introkurser


Introkurser logo


Den obligatoriske uddannelse

Den obligatoriske uddannelse for kirketjenere omfatter fire veltilrettelagte kursusforløb (i alt fem uger) og skal gennemføres inden for de første to år af ansættelsen. Kursernes udbydes af AMU-Fyn og LEVA+ og afholdes i Svendborg. Uddannelsen er udarbejdet i samarbejde med de faglige organisationer, Kirkeministeriet, Landforeningen af Menighedsråd, Kompetencesekretariatet og AMU-Fyn.

 Den folkekirkelige arbejdsplads er i konstant udvikling og forandring. Kravene til Folkekirkens medarbejdere ændrer sig hele tiden. Nye opgaver kommer til, og arbejdsgange ændres. Det er derfor vigtigt, at der konstant er fokus på, at medarbejderne er i besiddelse af de kompetencer, der kræves, for at arbejdsopgaverne kan løses på en tilfredsstillende måde. Der udbydes derfor en række skræddersyede efteruddannelsesforløb ud over den obligatoriske del.

 

I samarbejde med AMU-Fyn udbydes en lang række obligatoriske- og efteruddannelsesforløb

 Se den aktuelle uddannelsesoversigt her

 

AMU kirkeuddannelse 

 Indkvartering til kurserne i Svendborg er normalt fra aftenen før kursusstart

 

Tilmelding kan ske gennem www.folkekirkenspersonale.dk og AMU

På AMUs centrale tilmeldingsside kan du straks se, om der stadig er ledig pladser på de enkelte kurser. Er kurserne overtegnede kan du evt. blive skrevet op på ventelisten ved at kontakte:

Elsebeth Høyer på tlf. 66136670 / e-mail: eh@amu-fyn.dk

Tilmelding til kurset "Samarbejde, kommunikation og faglig etik" skal dog ske direkte til LEVA+ på mailadressen kontakt@levaplus.dk se mere på Leva+ hjemmeside

 

Praktisk vedrørende tilmelding:

NB! Inden tilmelding skal du sørge for at du har dit menighedsråds samtykke.

Når man finder det kursus, man vil tilmeldes (her vil vi selvfølgelig anbefale de uger, der fremgår af oversigten for kirketjenere) bliver man, efter at have trykket på "andet", ledt over i et tilmeldingssystem på "efteruddannelse.dk".
Her skal man angive, at man deltager i uddannelsen som medarbejder.

De færreste menighedsråd har givet tilladelse til at medarbejdere kan angive at arbejdsgiveren skal betale, så der skal sandsynligvis:

  • sættes prik i at man selv betaler for kurset (dvs. at man modtager et indbetalingskort, som man aflevere til arbejdsgiveren).
  • og prik i  "ja" om hvorvidt du modtager løn under uddannelse.
  • Du skal desuden opgive kirkens CVR-nummer. Det fremgår af din lønseddel.
  • Herefter angives personlige oplysninger og bl.a. angives, hvordan man vil modtage post (alm./mail/sms). 

 Links:

 

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret med seneste nyheder fra AMU-Fyn om kirkeuddannelserne.

Tilmelding dig nyhedsbrevet på www.amu-fyn.dk

____________________________________________________________________

Søgte du efter folkekirkens arbejdsmiljøuddannelse?

Landsforeningen af Menighedsråd udbyder på vegne af Folkekirkens Arbejdsmiljøråd den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse samt supplerende efteruddannelseskurser efter de gældende regler.

Arbejdsmiljøuddannelsen er godkendt af Arbejdstilsynet og opfylder kravene til den lovpligtige uddannelse for medlemmer i arbejdsmiljøorganisationen. Underviser på uddannelsen er arbejdsmiljøkonsulent Hans Hjerrild. Uddannelsen er på 22 timer og gennemføres som internat og den fordeles over tre kursusdage (med to overnatninger i mellem). 

Du kan læse mere om uddannelsen her:

Kirketrivsel

 

____________________________________________________________________
Danmarks Kirketjenerforening er ikke ansvarlig for indholdet på eksterne links!
 
 
Facebook