For dig på deltid

En del kirketjenere arbejder på deltid. Hvis du er en af dem, så er her lidt om de regler, der særligt gælder for ansatte på færre timer end fuld tid.

Rammetid

Hvis du er ansat på deltid, skal der forhandles rammetid, så der kan opnormeres til fuldtid ved andet arbejde.

I din ansættelseskontrakt skal der stå noget om rammetid og på hvilke dage og tidspunkter, din arbejdstid kan placeres.

Rammetiden er det tidsrum, menighedsrådet kan placere planlagte tjenester og arbejdsopgaver og rådighedstid indenfor. Deltidsansatte er nemlig kun forpligtede til at arbejde ud over det fastlagte timetal på de dage og tidspunkter, der er indgået aftale om ved ansættelsen. Det anbefales, at der laves en skriftlig aftale.

Ferie

Som deltidsansat har du ret til lige så meget ferie, som ansatte på fuld tid. Du har 5 ugers ferie i henhold til Ferieloven og 5 særlige feriedage i henhold til overenskomsten.

Optjeningsperioden er 12 måneder fra 1. september til 31. august året efter. De særlige feriedage optjener du i kalenderåret – altså 1. januar til 31. december, og holder i perioden 1. maj til 30. april året efter.

Når du holder ferie, bliver din nedsatte tid indregnet i afviklingen af ferien. Det betyder, at hvis du arbejder mindre end 5 dage om ugen, så tæller dine arbejdsfrie dage med i ferieugen. Arbejder du for eksempel 3 dage om ugen, så skal de 2 ugentlige arbejdsfri dage indgå i ferieugen. Dermed indgår der 10 arbejdsfri dage i de 5 ugers ferie.   

Se mere

Dit arbejdstøj

En fuldtidsansat optjener 75 kroner plus moms pr. Ansættelsesmåned, altså 93,75 kroner, til køb af arbejdstøj.

Hvis du er ansat på deltid, så nedsættes beløbet tilsvarende, så du har færre penge at købe tøj for. Det sker, fordi du må formodes at slide tilsvarende mindre på dit arbejdstøj.

Alle såvel fuldtid som deltid har ret til nyt mørkt tøj efter 4 år