Regler for arbejdstøj

De enkelte menighedsråd har forskellige regler for, hvordan du skal gå klædt, når du udfører dit arbejde. Men der er nogle generelle retningslinjer for køb af arbejdstøj og sort tøj.

Hvis du er nyansat, skal menighedsrådet udlevere

  • et sæt arbejdstøj, som består af 2 arbejdsskjorter, 1 par arbejdsbukser, 1 jakke og 1 par sko.

Hvis du er nyansat og også skal holde de udvendige kirkearealer rene, skal menighedsrådet desuden udlevere et regnsæt med bukser og jakke.

Du får et beløb at købe for

I praksis foregår det ved, at du får et bestemt beløb at købe arbejdstøjet for, altså det du skal udføre dit normale arbejde i.

Du optjener 75 kroner plus moms pr. ansættelsesmåned til køb af arbejdstøj. Efter et års ansættelse kan du købe nyt arbejdstøj. Første gang, du skal købe nyt arbejdstøj, kan du købe for et beløb, der svarer til 6 måneder optjening. Det vil sige 562,50 kroner inkl. moms. Et halvt år efter kan du igen købe for et beløb, der svarer til 6 måneders optjening. Du kan aftale med forretningen, at den sender en faktura til kirkekontoret. Eller du kan få penge med fra kontoret.

Hvis du er ansat på deltid, så nedsættes beløbet tilsvarende, så du har færre penge at købe tøj for. Det sker, fordi du må formodes at slide tilsvarende mindre på dit arbejdstøj.

SORT TØJ

Sort tøj er det tøj, du har på, når du deltager i kirketjeneste, for eksempel sort jakke og sorte bukser. Skal du bære sort tøj for at udføre dit arbejde, skal menighedsrådet også udlevere det. Skal du også købe sort tøj, vil menighedsrådet enten afsætte et bestemt beløb, som du kan købe for, eller du kan få at vide, at du ikke har et bestemt beløb, men at du skal købe tøj af en ordentlig kvalitet, så det kan holde i 4 år. Aftal indkøbet med dit menighedsråd.
Person billede

Vask af tøj

Cirkulæret om arbejdstøj beskriver ikke, hvem der skal vaske arbejdstøjet, men det almindelige er, at kirketjeneren selv vasker arbejdstøjet og afholder udgiften til vask.

Derimod står der i cirkulæret, at menighedsrådet skal betale for rensning af det sorte tøj.

Du kan se cirkulæret her