Introkursus

Når du er nyansat kirketjener, skal du på et introkursus, som introducerer dig til Folkekirkens historie, organisation og økonomi.

Kurset gennemgår folkekirkens historie, folkekirkens organisation og økonomi, folkekirken som arbejdsplads, folkekirkens gudstjenester og kirkelige handlinger og folkekirken lokalt og regionalt.

På kurset, som varer en dag, vil du være sammen andre ansatte i Folkekirken. Det er obligatorisk at deltage i introkurset, og du skal have fri til det.

Det er gratis at deltage

Kurserne begynder klokken 8.30. Deltagelse i kurset er gratis, og der er fuld forplejning hele dagen. Din arbejdsgiver skal betale løn og udgifter til transport.

Kurserne ligger spredt ud over året forskellige steder i landet, så du har mulighed for at finde netop det kursus, der passer dig bedst i forhold til tid og sted.

På kurset møder du andre nyansatte inden for de forskellige arbejdsområder, blandt andet kordegn, organist eller kirkegårdsgraver. 

 

Sådan kommer du med

Tilmelding skal ske efter aftale med din arbejdsgiver. Du kan tilmelde dig et kursus i nabostiftet. Læs mere om tilmelding her: Her finder du kurserne

Hvem står bag kurserne?

Kurset er udviklet i et bredt samarbejde mellem Kirkeministeriet, stifterne, Den Danske Præsteforening, Danmarks Provsteforening, Danmarks Kirketjenerforening, Organistforeningen, FAKK, Dansk Kirkemusikerforening, Dansk Organist, Kirkekultur.nu, og Kantor Samfund samt Landsforeningen af Menighedsråd.