25. jan. 2022

Hvad kan bedst betale sig for dig – Tidlig Pension eller efterløn?

Sampension har lavet nogle beregninger og sammenlignet Tidlig Pension og efterløn. Hvad der bedst kan betale sig vil altid være baseret på en individuel vurdering, men du kan få et fingerpeg her.

Billede til nyheden Hvad kan bedst betale sig for dig – Tidlig Pension eller efterløn?
Det er vigtigt at sætte sig godt ind i fordele og ulemper, når du skal vælge.

Ønsker du at trække dig fra arbejdsmarkedet før din folkepensionsalder? Og har du mulighed for både at benytte den nye ret til Tidlig Pension og efterlønsordningen? Så er der god grund til at undersøge, hvilken af de 2 ordninger, det bedst kan betale sig at bruge.

Der kan være mange tusinde kroner i forskel på, hvor meget man får udbetalt fra ordningerne, og typisk vil Tidlig Pension være mest fordelagtig. Det viser nye beregninger fra Sampension.

Har du sparet op til din pension?

Hvis du ikke selv har sparet noget op til pension, vil du få mest udbetalt fra efterlønsordningen. Men langt de fleste lønmodtagere betaler ind til deres pension, og pensionsopsparingen modregnes i efterlønsordningen. Derved får du færre penge udbetalt i efterløn.

Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension, anbefaler derfor                                                                                                                                                           at undersøge, hvilken ordning, der er den mest fordelagtige for dig – det kan nemlig være forskelligt fra person til person.

Siden august 2021 har det været muligt at søge om ret til Tidlig Pension. Aftalen om Tidlig Pension er tilset borgere med lange og ofte hårde fysiske arbejdsliv.

Du kan læse mere og blive klogere på beregningerne på sampension.dk.

Relaterede nyheder