20. feb. 2022

Vind bogen: Historie fortælles på kirkegården – byhistorie og begravelsespladser i Faaborg

Landskabsarkitekt Susanne Guldager har skrevet en spændende bog om, hvordan en bys historie kan fortælles med udgangspunkt i byens kirkegårde. Vi har fået et eksemplar af bogen og udlodder den i en lille nem konkurrence.

Billede til nyheden Vind bogen: Historie fortælles på kirkegården – byhistorie og begravelsespladser i Faaborg
Bogen handler om begravelsesskikke og vores kulturarv.

Kirkegården har med indretning, beplantning, gravsteder og gravminder både lokalhistorisk og kulturhistorisk betydning som en del af vores kulturarv. Det kan gå tabt, og Susanne Guldager er kritisk over for den seneste udvikling – eller afvikling – på kirkegårdene med sløjfningen af mange kistegravsteder.

Landskabsarkitekt Susanne Guldager har gravet i Faaborg fortid og skrevet en lille bog, der i en enkel og koncentreret form – og med mange fotografier – fortæller om kirkegårde i fortid og nutid. Nok er eksemplerne hentet i Faaborg, men det er lokalhistorie, der i princippet handler om begravelsesskikke i hele Danmark.

Sådan deltager du i konkurrencen om at vinde bogen

Send en mail til pernille@kirketjener.dk, hvor du skriver konkurrence i emnefeltet. I mailen svarer du på spørgsmålet: I hvilken by foregår bogen? Og så skriver du dit navn, telefonnummer, arbejdsplads og privatadresse. Husk, at du skal være medlem af Danmarks Kirketjenerforening for at deltage.

Du sender din mail til Pernille Nordahn Sonne senest 1. marts. Vinderen får direkte besked.   

Relaterede nyheder