22. maj 2022

Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen: En nutidig kirke er grøn

Kirkeministeren åbnede inspirationskonferencen Folkekirkens Grønne Omstilling 16. maj. Hun sagde blandt andet: Som Danmarks største forening kan vi for alvor sætte et grønt fodaftryk, der kan inspirere ud over Folkekirken.

Billede til nyheden Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen: En nutidig kirke er grøn
Kirkeministeren indledte konferencen

Interessen for den grønne omstilling er stor. Det viser opbakningen til inspirationskonferencen. 700 deltagere var mødt frem for at blive inspireret, og der var masser af input til blandt andet affaldssortering, grøn energi og biodiversitet.

Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen påpegede i åbningstalen, at kirken er godt på vej med den grønne omstilling:

- Den her dagsorden er inde i rigtig mange af jeres gøremål. Den er helt inde i jeres hverdag. I har taget ejerskab, og det er vigtigt, for den grønne omstilling sker kun, hvis der er lokalt ejerskab, sagde kirkeministeren og fortsatte:

- Det er en højaktuel og fælles dagsorden, og som Danmarks største forening kan vi for alvor sætte et grønt fodaftryk, der kan inspirere ud over Folkekirken.

Start med det let tilgængelige

Ministeren understregede, at det ofte er en god idé at starte i det små.

- Nogle har været i gang længe, og det er meget glædeligt. Nogle skal for alvor i gang nu. Og her kan det let tilgængelige være trædesti til at komme videre. For eksempel er mange jo i gang hjemme med sortering og energioptimering, og det, vi gør os umage med derhjemme, kan vi måske også bruge i kirken. Når man har fået blod på tanden, kan man gå videre.

Kortlægge, motivere og dokumentere

Ane Halsboe-Jørgensen mindede om, at der er brug for en kortlægning af, hvordan det ser ud i dag.

- Der ligger et stort arbejde forude med at kortlægge, motivere og dokumentere. Det er rigtig vigtigt, at vi får sat det i system, så vi har et godt grundlag at arbejde ud fra, når vi skal arbejde med den grønne omstilling.

Om Inspirationskonferencen

Folkekirkens Grønne Omstillings Inspirationskonference blev holdt 16. maj i Messecenter Fredericia. Der var 700 deltagere på konferencen, som var åben for et bredt udvalg af deltagere, blandt andet medlemmer af menighedsråd, kirketjenere og gravere.

Konferencen blev hurtigt fyldt op med tilmeldinger, så der var en del interesserede, som ikke fik mulighed for at deltage.

Se mere

Relaterede nyheder