24. maj 2022

Så meget rigere kan du blive som pensionist, hvis du indbetaler lidt mere

Kan du undvære et par hundrede kroner i dit månedlige budget? Så vil din pensionsopsparing takke dig. En fast aftale om en ekstra indbetaling til din pension kan give dig større økonomisk frihed den dag, du går på pension.

Billede til nyheden Så meget rigere kan du blive som pensionist, hvis du indbetaler lidt mere
Vil du have større råderum i din alderdom, kan du øge dine indbetalinger til pensionsopsparingen.

En beregning fra Sampension viser, at en indbetaling på 500 kr. kan betyde over 217.000 kr. mere i pension, hvis du f.eks. som 35-årig begynder at indbetale hver måned frem til din pension.

”En fast aftale om at indbetale ekstra til pension hver måned er en klog investering. Lige nu og her begrænser du måske dine impulskøb, og i stedet bliver pengene investeret hver måned. Det kan så betyde, at der er råd til en ny campingvogn, nyt badeværelse eller ekstra gode ferier, når du går på pension,” siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

På Sampensions hjemmeside ligger en beregner, som giver et overblik over, hvor meget et fast månedligt beløb kan give i ekstra pension. Du skal blot indtaste din alder, ønskede månedlige beløb og pensionsform.

Hvad skal du tage højde for?

Det er vigtigt at huske at de penge, du indbetaler til din pension, vil være bundet frem til din pensionsalder. Du kan derfor ikke trække dem ud, hvis du pludselig skulle mangle dem. Du kan selvfølgelig altid stoppe din aftale, hvis din økonomi ændrer sig.

Hvis du har dyr gæld i banken eller andre steder, er det altid en god idé at betale af på den, førend du indskyder ekstra penge til sin pensionsopsparing.

Derudover skal du være opmærksom på, at du har mulighed for at få et skattefradrag af de penge, du indbetaler ekstra til din pension.

Det er nemt at indbetale ekstra

Hvis du ønsker at indbetale ekstra til din pension, kan du bede din arbejdsgiver om at trække den ekstra indbetaling fra din løn. Så kører indbetalingerne automatisk, og du skal ikke bruge tid på overførsler og betalingsaftaler.

Hvis du har din pensionsordning hos Sampension, kan du også oprette en fast månedlig indbetaling via sampension.dk

Du kan læse mere om ekstra indbetalinger til din pension her.

Indskud (sampension.dk)

Relaterede nyheder