21. aug. 2022

3 ud af 4 har pensionsopsparinger flere steder, og det kan blive dyrt

Hvis du har pension stående i flere selskaber, kan de være en fordel at undersøge, om du kan samle dem. Du kan nemlig spare penge til administrationsomkostninger.

Billede til nyheden 3 ud af 4 har pensionsopsparinger flere steder, og det kan blive dyrt
Måske skal du tjekke, om du kan spare penge ved at samle dine pensioner i et selskab.

Mange danskere har givetvis brugt noget af sommerferien på at forberede sig på at begynde på en ny arbejdsplads efter ferien. August er nemlig den måned på året, hvor klart flest danskere starter på et nyt job.

Men et jobskifte betyder ikke bare nye kolleger og faglige udfordringer. Der kan også følge en pensionsordning med i et nyt selskab, og dermed kan et jobskifte indebære, at man får pensioner flere steder.

- Når man starter i nyt job, har man selvfølgelig først og fremmest fokus på at finde sig til rette i de nye omgivelser. Men samtidig er det vigtigt, at man er opmærksom på pensionen. For hvis jobskiftet betyder, at man får pensioner flere steder, så betaler man også for at få dem administreret i forskellige selskaber. Her skal man undersøge, om man med fordel kan samle pensionerne et sted og på den måde spare omkostninger, siger Anne-Louise Lindkvist.

Se, hvad du sparer

Beregninger fra Sampension viser, at hvis man f.eks. sparer 1.500 kr. i administrationsomkostninger om året ved at samle sine pensionsordninger som 25-årig, får man 72.000 kr. ekstra opsparing ved pensionering. Hvis man er 35 år, får man 51.000 kr. ekstra opsparing ved pensionering, mens gevinsten ved at samle pensionerne som hhv. 45-årig og 55-årig er på 33.000 kr. og 17.000 kr.

På pensionsinfo.dk kan du få et overblik over dine forskellige pensionsopsparinger og forsikringer. Dit primære pensionsselskab kan også rådgive dig til, om det er en fordel for dig at samle dine opsparinger.

Læs mere på sampension.dk

Tre ud af fire har pensionsopsparinger flere steder (sampension.dk)

Relaterede nyheder