25. sep. 2022

Har du overvejet at udskyde din pension? Der er måske penge at hente

Der findes en række tips, der kan gøre det mere attraktivt at udsætte pensionisttilværelsen et enkelt år eller flere. Sampension har samlet et overblik til dig.

Billede til nyheden Har du overvejet at udskyde din pension? Der er måske penge at hente
Kan du holde til at arbejde længere, kan du blandt andet få seniorpræmie.

Hvis du ikke stopper med at arbejde ved pensionsalderen, kan du få en række fordele. Her er en oversigt:

Du får en skattefri seniorpræmie

Du har mulighed for at få en skattefri seniorpræmie fra det offentlige for både første og andet år, du arbejder efter folkepensionsalderen.

I år får man 44.221 kr. for det første år, man arbejder efter folkepensionsalderen, og 26.322 kr. for det andet år.

Timekravet for at modtage den skattefrie seniorpræmie er på mindst 30 timer om ugen i de 12 måneder, man arbejder, efter at man har opnået folkepensionsalderen.

Læs mere her: Seniorpræmie - hvis du arbejder (borger.dk)

Ingen modregning i din partner/ægtefælles pension

Har du en ægtefælle eller partner, som enten er folkepensionist, førtidspensionist eller seniorpensionist, så vil de ikke længere blive modregnet i deres pension, hvis du fortsætter med at arbejde.

Fra. 1. januar 2023 har Folketinget vedtaget nye regler som gør op med modregningen i ægtefælleindkomst. Det betyder, at du kan fortsætte med at arbejde, uden at det går ud over din ægtefælle eller partners pension.

Du optjener et ventetillæg

Hvis du har nået din folkepensionsalder, men vælger at udskyde din pension, kan du optjene en venteprocent, som vokser for hvert ekstra år, du bliver på arbejdsmarkedet – dog maksimalt 10 år.

Din venteprocent bliver udbetalt af det offentlig i form at et ventetillæg i en 10-årige periode, den dag du går på pension. Du kan også vælge at få det udbetalt som et engangsbeløb.

Læs mere her: Udskudt pension (borger.dk)

Flere penge til den dag, du går på pension

Når du bliver længere på arbejdsmarkedet, vil det helt naturligt også give flere år med indbetalinger til din pensionsordning. Derudover vil, det at udskyde din pension, formentlig også give en kortere udbetalingsperiode for din livsvarige pension.

Det tilsammen gør, at der er flere penge hver måned til den dag, du beslutter dig for at gå på pension.

Husk også, at du altid kan indbetale ekstra til din pension. Det vil ligeledes give dig en større økonomisk frihed i din pensionstilværelse.

På sampension.dk kan du logge ind og se din forventede udbetaling regnet efter din pensionsalder og månedlige indbetaling

Relaterede nyheder