20. nov. 2022

Kun få, der snart skal på pension, beder om rådgivning om pensionen

Færre end hver 5. af dem, der snart skal på pension, har fået rådgivning om deres pension. Men det er en god ide at få et pensionstjek og en rådgivning om den snarlige pensionering.

Billede til nyheden Kun få, der snart skal på pension, beder om rådgivning om pensionen
Det er vigtigt at tjekke, om pensionen passer til det liv, man ønsker sig efter arbejdslivet.

Mange ældre har ikke tjekket eller fået rådgivning om pensionen i år

Modvinden på finansmarkederne i 2022 har generelt medført negative afkast på danskernes pensionsopsparinger i år. Og nærmer man sig pensionsalderen, kan det i værste fald betyde, at man må indstille sig på at gå senere på pension end planlagt eller have mindre at leve af som pensionist.

Men det til trods har under halvdelen af de danskere, hvor pensionstilværelsen ligger inden for en overskuelig fremtid, tjekket deres pension i år, og færre end hver 5. har fået pensionsrådgivning. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Sampension blandt ca. 1.000 danskere.

Det er vigtigt at tjekke af og til

- Det er velkendt, at pension generelt er lavinteresseområde blandt danskerne. Men det er vigtigt, at man af og til tjekker op på sin pensionsordning, og det gælder ikke mindst i perioder som i år med modvind på finansmarkederne og negative afkast.

- For det kan i værste fald betyde, at man enten har udsigt til at få mindre at leve af som pensionist end forventet, eller at man må gå senere på pension for at have råd til den levestandard, man ønsker i pensionstilværelsen, siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Andre aldersgruppe skal også huske pensionen

Blandt alle aldersgrupper er det 40 pct. af danskerne, som har tjekket pensionen i år. Og blot 14 pct. – svarende til hver 7. – har fået pensionsrådgivning i 2022.

- For alle danskere er det generelt en god idé løbende at følge med i pensionsordningen. Både for at få styr på, om man er på rette vej med pensionsopsparingen i forhold til at kunne få det pensioneringstidspunkt og den pensionstilværelse, man forventer. Men også for at sikre, at forsikringerne i pensionsordningen stadig passer til ens aktuelle behov, hvis uheldet er ude.

- For behovene kan ændre sig, hvis man for eksempel stifter familie eller køber bolig. Men selvom mange danskere løbende oplever den slags større ændringer i livet, er det de færreste, som får tjekket pensionen ved den lejlighed. Og det er der al mulig grund til at gøre noget ved, siger Anne-Louise Lindkvist.

Relaterede nyheder