20. jan. 2023

Velkommen til den nye kirkeminister

Louise Schack Elholm er ny kirkeminister i den nye regering. Hun har blandt andet været kirkeordfører og næstformand for Kirkeudvalget i Folketinget, og hun er ligeledes minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde.

Politik
Billede til nyheden Velkommen til den nye kirkeminister
Louise Schack Elholm er ny kirkeminister og har tidligere været kirkeordfører samt næstformand i Kirkeudvalget. Foto: Steen Brogaard

Louise Schack Elholm er 45 år og bor i Sorø med sin mand MF Torben Schack Pedersen og deres 2 børn. Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 2006, og i 2007 blev hun valgt som folketingsmedlem for Venstre i Sjællands Storkreds. Hun har haft en lang række ordførerposter, blandt andet kirkeordfører, og hun har også været næstformand for Kirkeudvalget fra 2019-2022.

Interesse for det kirkelige
Den nye kirkeminister bliver beskrevet som meget arbejdsom og med stor interesse for det kirkelige. For eksempel har hun været med til at genetablere morgenandagten på Christiansborg, og i sin tid som kirkeordfører har hun ligeledes markeret sig på en række sager som for eksempel Donationsloven og Trossamfundsloven. Hun var også meget aktiv i debatten omkring lukninger af kirker under corona-pandemien.

Fandt Gud som barn
I forhold til sin egen tro har Louise Schack Elholm blandt andet beskrevet, hvordan hun i en barndom, der var præget af mobning og tab, fandt tryghed i at bede Fadervor og sige trosbekendelsen.

”Jeg tror på en kærlig Gud. Den kristne tro handler ikke om frygt eller om, at man skal gøre eller være noget specielt for at være elsket af Gud. Det er en dejlig ting at tro på. Da jeg var barn, tilføjede den bevidsthed meget til mit liv, fordi jeg vidste, at jeg i hvert fald var værdsat et sted,” fortalte hun til Kristeligt Dagblad i maj 2022.

Danmarks Kirketjenerforening byder velkommen
Hos Danmarks Kirketjenerforening ser man frem til samarbejdet med den nye minister:

– Velkommen til den nye kirkeminister. Vi ser frem til samarbejdet omkring Folkekirkens forskellige interesseområder og problematikker. Og vi håber at kunne fortsætte den gode dialog, som vi havde med Ane Halsboe-Jørgensen, siger Gert Rhinstrøm Schmidt, formand i Danmarks Kirketjenerforening.

Relaterede nyheder