07. dec. 2023

4 gode råd til pension, der kan gøre din opsparing endnu bedre

Pension er ikke enkelt, men det kan godt betale sig at sætte sig ned og få styr på den. Sampension har samlet 4 gode råd, der kan gøre din pensionsopsparing endnu bedre.

Pension
Billede til nyheden 4 gode råd til pension, der kan gøre din opsparing endnu bedre
Med få gode råd kan du gøre din pensionsopsparing bedre. Foto: Shutterstock

Din pensionsopsparing kan investeres med høj, lav eller moderat risiko og er et udtryk for fordelingen af for eksempel aktier og obligationer. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, men det er vigtigt, at du tager stilling.

Du kan få gode råd til valg af investeringsprofil på Sampensions hjemmeside

Husk pensionen ved større begivenheder i livet
De store begivenheder i livet som at blive gift, flytte, få nyt arbejde eller få et barn har faktisk stor betydning for din pension. 

Det skyldes, at når dine og familiens økonomiske behov ændrer sig, påvirker det for eksempel også, hvilke forsikringer du skal have, hvis der sker dig noget alvorligt.

Få flere gode råd her 

Saml dine pensioner
Har du pensionsopsparinger i flere forskellige selskaber, så bør du undersøge, om det er en fordel at samle dem i ét. For hver pensionsopsparing du har, betaler du administrationsomkostninger. Der kan derfor være penge at spare ved at samle dem i ét selskab. 

På pensionsinfo.dk kan du få et overblik over dine forskellige pensionsopsparinger og forsikringer. Dit primære pensionsselskab kan også rådgive dig om, det er en fordel for dig at samle dine opsparinger. 

Du kan på Sampensions hjemmeside se beregninger for, hvor meget du kan spare ved at samle dine pensioner

I 2023 får du fradrag for indbetalinger til ratepension op til 60.900 kr. Indbetalinger over denne grænse er uden fradrag. Og da der samtidig skal betales skat af udbetalingen, bliver pengene altså beskattet to gange. Det kan derfor være tusindvis af kroner, man kan gå glip af, hvis man indbetaler for meget. 

”Problemet opstår typisk, hvis man indbetaler på flere ratepensioner. Mange har automatiske ratepensionsindbetalinger via deres arbejdsmarkedspension, hvor pensionsselskabet sørger for, at indbetalingerne ikke overstiger fradragsgrænsen. Men herudover har en del danskere også en ratepension i for eksempel banken, og her skal man selv sikre sig, at man ikke samlet set indbetaler for meget til ratepensionerne”, siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Sampension kan hjælpe med gode råd, hvis du har indbetalt for meget til din ratepension.

Relaterede nyheder