17. jan. 2024

Folkekirken rummer alle – også ikke-medlemmer

’Omsorg uden omveje’ er en ny kampagne, der kører i januar, men budskabet er gældende til alle tider, og derfor vil vi gerne slå et slag for det her.

Social
Billede til nyheden Folkekirken rummer alle – også ikke-medlemmer
Kom som du er – folkekirken rummer alle og har også et tilbud til dig.

Baggrunden for kampagnen er en undersøgelse fra Folkekirkens Videns- og Uddannelsescenter fra 2020, der viser, at 77 procent af danskerne i løbet af et år er i kontakt med folkekirken gennem for eksempel andagter, babysalmesang, måltidsfællesskaber, kirkelige handlinger, korarbejde og sociale fællesskaber for ensomme og udsatte.

Kirken er på den måde en unik samfundsinstitution, der skaber værdifulde og meningsfyldte fællesskaber for dem, der har brug for det.

På Folkekirkens IntraNet beskrives kampagnen sådan her:

”I folkekirken kan du komme ind fra gaden og finde et rum, der rummer dig, som du er, uanset hvor du er i livet. Hvad enten behovet er sjælesorg, samtalegrupper eller noget så basalt som et måltid mad, har folkekirken et tilbud til dig. Du skal ikke forklare og forsvare dig i mødet med folkekirken. Du skal ikke vise nogen form for legimitation. I folkekirken kan du altid møde omsorg uden omveje.”

Du kan læse mere om kampagnen her Omsorg uden omveje og du kan se forskellige fortællinger på folkekirkens Facebook-side Folkekirken

Relaterede nyheder