18. jan. 2024

OK24: Forhandlingerne er i gang – se hvad der sker nu

Overenskomstforhandlingerne er i gang. Kravene er blevet udvekslet, og inden længe starter de generelle statslige forhandlinger.

OK24
Billede til nyheden OK24: Forhandlingerne er i gang – se hvad der sker nu
Overenskomstforhandlingerne skal sikre gode løn- og arbejdsvilkår.

I midten af december 2023 blev der udvekslet krav mellem partnerne i OK24 både på området for Fællesoverenskomsten og for Organisationsaftalen. Den 11. januar 2024 var formand Gert Rhinstrøm Schmidt og næstformand Pia Dyhrberg Hansen til møde i Kirkeministeriet for at præsentere Danmarks Kirketjenerforenings krav til overenskomstforhandlingerne for Organisationsaftalen.

Den 5. og 6. februar er afsat til generelle statslige forhandlinger for Fællesoverenskomsten uden bagkant. Forliget med Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) sætter den økonomiske ramme for resten af OK24.

Når det generelle statslige forlig er landet, holder man op til fem dages pause, hvor organisationerne kan orientere og forberede sig inden organisationsforhandlingerne.

Derfor kan den 11. februar være en mulig start på det såkaldte fire-ugers vindue, hvor der forhandles færdigt på de enkelte organisationsområder.

På Folkekirkens område har Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) bemyndiget sine medlemmer til selv at forhandle, men bistår dem selvfølgelig under forhandlingerne. Det er helt almindelig praksis, at Danmarks Kirketjenerforening alene skal underskrive Organisationsaftalen sammen med Kirkeministeriet.

Medlemmer får understøttelse under konflikt

Hvis overenskomstforhandlingerne ender i et sammenbrud med efterfølgende strejke eller lockout, er du som medlem af Danmarks Kirketjenerforening sikret konfliktunderstøttelse under konflikten.

Er du ikke medlem, skal du melde dig ind i inden 1. marts for at opnå konfliktstøtte fra fagforeningen.

Tip en kollega om at blive medlem og få et gavekort på 300 kroner Anbefal medlemskab

Se Danmarks Kirketjenerforenings krav til OK24 her

Læs mere om OK24Sådan foregår forhandlingerne

Relaterede nyheder