23. feb. 2024

Se hvor mange der bruger folkekirken og til hvad

Der er fortsat høj tillid til folkekirken trods svagt faldende medlemstal. Det viser undersøgelsen ’Folket og folkekirken’. Bliv klogere på danskernes brug af folkekirken i 2023.

Faglig
Billede til nyheden Se hvor mange der bruger folkekirken og til hvad
73 % af befolkningen har været i kontakt med folkekirken i 2023.

’Folket og folkekirken’ er en årlig spørgeskemaundersøgelse, der afdækker, hvordan den danske befolkning bruger folkekirken, og hvordan befolkningens forhold til folkekirken udvikler sig.

Her kan du se nogle af hovedpunkterne fra undersøgelsen:

  • Sammenlagt 80 % af befolkningen svarer, at de har meget stor, stor eller nogen tillid til folkekirken.

  • 47 % har deltaget i enten bryllupper, konfirmationer, dåb eller begravelser i 2023. 18 % har svaret, at de deltog i en julegudstjeneste i 2023.

  • 38 % har svaret, at de har deltaget i folkekirkelige arrangementer i 2023. Det kan for eksempel være foredrag, koncerter, babysalmesang, studiekredse, samtalegrupper o.l.

  • I alt har 73 % af befolkningen været i kontakt med folkekirken i 2023. Udover de allerede nævnte kontaktflader, så dækker dette også over besøg på kirkegården udover til begravelser, søndagsgudstjenester, kor i kirken, frivilligt arbejde eller andre anledninger.

  • 61 % mener, at folkekirken er vigtig eller meget vigtig for samfundet, mens 38 % samtidig mener, at folkekirken er vigtig eller meget vigtig for dem selv.

  • 69 % mener, at folkekirken skal tage ansvar for sin del af CO2-udledningen, mens 43 % mener, at folkekirken skal være fortaler for den grønne omstilling.

Besvarelserne er indsamlet af Norstat Danmark på vegne af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter. Der er indsamlet besvarelser fra ca. 1.000 personer fra deres Norstats panel.

Du kan læse mere om undersøgelsen her: Folket og folkekirken 2024

Relaterede nyheder