Det er en nødvendighed for mig at engagere mig fagligt, især når jeg kan se, at der findes mange muligheder for at være medskabende på positive forandringer, der vil gavne vores medlemmer.
I bestyrelsen sidder vi 7 kirketjenere, en del af os er valgte tillidsrepræsentanter i stifterne. Det giver god mening for mig også at have den funktion, især fordi det giver god indsigt i, hvad er det, der rører sig blandt vores medlemmer. Hvad er det for vilkår, der tilbydes i kirketjenerjobbet, hvor kunne det give mening at pege på udviklingsmuligheder i organisationsaftalen eller overenskomsten.
Et af mine kardinalpunkter er, at man i kirketjenerjobbet får vilkår som på det øvrige arbejdsmarked.
Hvad laver bestyrelsen i Danmarks Kirketjenerforening?
Et af de faste punkter på dagsordenen er Årskurset i Nyborg. Personligt synes jeg, at årskurset 2024 havde et virkelig godt indhold og flow. Så vi bestræber os på at lave et lige så godt kursus i 2025.
Vi er også i bestyrelsen en del af Folkekirkens Arbejdsmiljøråd, og kan ad hoc have forskellige opgaver. Jeg har netop været med til at lave en ny pjece ’Vejledning i tilfælde af krænkende handlinger og seksuel chikane’.
En af mine kolleger i bestyrelsen sidder fast med til møder i Folkekirkens Arbejdsmiljøråd og får meget ny viden og indsigt i det overordnede arbejdsmiljø arbejde. I bestyrelsen laver vi også medlemsbladet, og forsøger i samarbejde at udvikle konceptet og bidrage med nyheder.
Arbejder med tillidsrepræsentanterne
Vi har hver vores opgaver i bestyrelsen, en af mine er arbejdet med tillidsrepræsentanter. Det er et at de områder, som giver allermest mening for mig. Tillidsrepræsentanterne uddannes på Konventum på Serviceforbundets fælles uddannelse for tillidsrepræsentanter. Det er så motiverende og givende en uddannelse, ja man kan nærmest blive afhængig af at komme på Konventum og have mulighed for faglige drøftelser med tillidsrepræsentanter fra andre fagforeninger.
En faglig identitet
Mit medlemskab af bestyrelsen giver mig også en faglig identitet. Jeg er en del af et større fagligt netværk. Der er gode konstruktive relationer at drøfte foreningsarbejdet med, og så har vi det sjovt med hinanden.
Vil du med på holdet?
Valg til bestyrelsen foregår altid på generalforsamlingen på Årskurset. Det er den første aften, hvor Årskurset starter. Du skal som ny kandidat melde dit kandidatur 8 uger i forvejen til formanden, og have 5 stemmeberettigede medlemmer som stillere. Afstemning er skriftlig og afgøres ved flertal.
Hvis du mærker den mindste lyst til at stille op, er du altid velkommen til at kontakte et bestyrelsesmedlem og drøfte dit kandidatur, samt høre mere om bestyrelsesarbejdet.
Der er 3 bestyrelsesmedlemmer på valg i år, lige som der skal vælges 3 suppleanter hvert år.